18 Şubat 2012 Cumartesi

Play OFF,Heyecan OFF!



Sezonun başında çalkantılı ve karışık bir şekilde lige girdik.Kimse ne olacağını,nasıl gelişeceğini tahmin bile edemiyordu.Şu an ligin altı ve üstü tabiri caiz ise cadı kazanı.Ama gel gelelimki play-off denen bir saçmalık var önümüzde ve o yüzden şuan ligi neredeyse kimse ciddiye almıyor.34 haftalık emek bence boşuna.Sen git rakibinle 10-14 puan gibi fark aç normal koşullarda şampiyonluğa koş ama play-off denen saçmalık ile rakibinin sadece 5-7 puan önüne geç.

Birde play-off'da takımın kilit oyuncusu diye adlandırdığımız oyuncun,oyuncuların sakat,cezalı duruma düşsün ve maçları kaybet.O kadar puan açtığın rakibin şampiyon olsun.Bunların hepsi yaşanabilecek senaryolar.Ve bu saçmalık tamamen insanların emeklerine ciddi şekilde saygısızlık.

Hadi insanların emeğine saygısızlık ediyorsun,yetmiyormuş gibi bir de maçları sık sık yapıp verilen emeği arttırıyorsun.Sanki oyuncuları zorlamak için her yol deneniyormuş gibi.

Birde bu sürecin taraftar,seyirci kısmı var.Tribünler büyük maçlar haricinde dolmuyor peki neden?Tabikide yine play-off'dan.Çünkü çoğu insanın vakti ve imkanı az.İnsanlar bu nedenle normal bir lig maçına bilet almaktansa play-off'larda ki maçlara bilet almayı tercih edecek gibi gözüküyor.Ligin son haftalarına heyecanla girecekken şimdi ise ilk haftanın heyecanı gibi gireceğiz.

Tek temennimiz bu saçmalığın bir sonraki sezon ligden kaldırılması ve 1 sene bile olsa özlediğimiz sistemi,mantaliteyi,heyecanı geri yakalamamız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yapmaktan çekinmeyiniz.Söylenmemiş her cümle,pozisyon varken çekilmemiş şut gibidir!