1 Ağustos 2012 Çarşamba

Hazırlık Maçı | Olimpija Ljubljana-GALATASARAY


Uzun zaman sonra takımımızı parçalı içinde gördük.Bu karşılaşma için ciddi anlamdaki ilk hazırlık maçımız diyebiliriz.Bu yüzden üzerinde durmamız,dikkat etmemiz gereken konular var.

Rakip Slovenyalı.Liginde 3.haftasını geride bırakmış ve 4 avrupa maçı oynamış bir ekip.Yani bizden çok daha hazır haldeler.Takımımız ise yoğun bir antreman temposundan geçiyor şu son 20 günde.3 kulvarda yarışacağımız için haliyle takımın bomba gibi olması lazım.Bu nedenle yüksek tempoda geçiyor antremanlar.

Maça gelecek olursak açıkçası takımı pek beğenmedim.Hazırlık maçı olduğu için resmi maçlarla kıyaslayamayız tabiki de.Ancak takımda sanki bir kopukluk mevcut.Özellikle Melo'nun yokluğu bence fazlasıyla etikili bunda.Elmander'i de buna katarsak bu kopukluk bu yüzden yaşandı diyebiliriz.

Maçta bir çok pozisyon bulduk.Özellikle Hamit ile bir çok pozisyona girdik.Ancak Hamit'in son vuruşlarda yaşadığı şanssızlıklar skoru değiştirmemizi engelledi.

Defansta Ujfa,Semih ikilisi yine güven verdi.İkinci yarıda oyuna giren Dany'i açıkçası pek beğenmedim.İleri çıkmayı çok seven bir oyuncu olduğu için defansta bir çok açık verdik.Hatta yediğimiz golde defansın göbeğine atılan bir ara pastan geldi.Bu boşluğa sadece Dany'i sorumlu tutamam.Hakan'ın yerine oynayan Riera'da bu boşluğun nedenlerinden birisiydi bence.Çünkü kanat oyuncusu olduğu için ters kademeye girme konusunda hatta bek konusunda bile yetersiz.Ancak Fatih Hoca'da alternatif deniyordu haliyle.

İkinci yarıda oyuna giren Emre'yi çok beğendim.Genç yaşına rağmen bu sene de formayı kapacak gibi gözüküyor.Özellikle attığı gol ustalara ders çıkaracak cinsten.Sol ayağının füze gibi olduğunu biliyorduk,bir kez daha hatırlattı genç oyuncu.

Sonuç olarak şunu söylemeliyim ki;çok alternatifli bir kadromuz var.3 kulvarda yarışacağız ama neredeyse 3 farklı 11 sahaya sürebiliriz.Bu bizim için pozitif bir etken.Ancak ideal 11 dediğimiz kavramın oturması gerekir.Geçen seneden birbirini tanıyan şampiyon oyuncular olduğu için bu konuda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.Yapılan takviyeler ile daha iyi bir kadro olacağımızı düşünüyorum.

Ancak bu kadar alternatifin içinde en az alternatifimiz malesef göbekte.Yani demek istiyorum ki " Felipe Melo takımda kalmalı"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yapmaktan çekinmeyiniz.Söylenmemiş her cümle,pozisyon varken çekilmemiş şut gibidir!