16 Mart 2012 Cuma

İbret-i Alem olsun Apoel !

Yarısı bizim olan adanın güneye bakan tarafının takımı Apoel.Yani Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin nacizhane ve ayakta alkışlanacak takımı.

Bütçeleri yıllardır Avrupa'da başarı yakalayamadığımız ve '3 büyükler' dediğimiz takımlarımızın,sırf tribünleri ateşlemek için bir oyuncuya verdikleri para kadar..Rakamlarla konuşmak gerekirse 14 Milyon euro...

Hangi gruptan çıktılar ?

Apoel Şampiyonlar Ligi'nde G grubunu lider olarak tamamladı.Hemde kimlere karşı biliyor musunuz ? Şükrü Saraçoğlunda Uefa Avrupa Kupasını alan Shaktar,geçtiğimiz senenin Uefa Kupasını alan Porto ve Rusya'nın istikrarlı takımı Zenit'in bulunduğu gruptan lider olarak çıkmayı başardı.Bir çok insan bunu mucize olarak tanımlarken ben ibret-i alem diyorum..

Bu da yetmedi.Herkesin peri masalı bitiyor diye başlık attığı konu Apoel'in Lyon ile eşleşmesiydi.Ancak peri masalı bu kez insanları uyutmayacak aksine bir çok insanı uyandıracak cinstendi.Sömürgelerle kadrosunu güçlendire,ayakta tutan ve adını avrupaya duyuran Lyon'u elediler.

Herkes masalın en güzel yerinde uyuması gerekirken uyanıyordu artık.APOEL bir çok zoru başarmış ve adını Devler Arenasında çeyrek finale yazdırmıştı.Biz hala bir çok iç sorunla kafamızı karıştırırken.

Apoel çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşti.Peri masalı çoğuna göre burada bitior ve Madrid turun favorisi doğal olarak.Apoel'in sürpriz yapması konusunda yorum yapmak bile zor.Ancak onlar sonuç ne olursa olsun buralara kadar gelerek çok büyük işler yaptılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yapmaktan çekinmeyiniz.Söylenmemiş her cümle,pozisyon varken çekilmemiş şut gibidir!